Victorinox 5.6603.15 Fibrox to fachowy nóż kuchenny do filetowania, dokładnego cięcia,, a także trybowania mięsa.
Victorinox Fibrox – mistrzowski nóż do trybowania
Niezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, rzeźnikiem czy miłośnikiem domowego gotowania wybierając noże z kolekcji Victorinox Fibrox, dostajesz gwarancje jakości i produktywności dostępna dotąd wyłącznie w profesjonalnych nożach kuchennych.
Nóż ma niesprężystą klingę o długości 150 mm, o wąskim lekko zakrzywionym profilu, dzięki któremu oddzielanie mięsa od kości staje się prostym i prędkim zadaniem. W odróżnieniu od zwykłego noża kuchennego trybownik świetnie radzi sobie z cieciem mięsa, nie szarpiąc przy tym jego włókien. Nóż do trybowania może być stosowany do codziennej obróbki mięsa, sprawiania ryb i krojenia wędlin. Głownię produkowano ze szwajcarskiej stali rdzoodpornej, która zapewnia świetne atrybuty tnące, jest niepodatna na złamanie i wykruszenia z łatwością się ostrzy choćby za pomocą klasycznej stalki.
użyteczność i higiena
Elementem odpowiedzialnym za komfort wykorzystywania noża jest rękojeść o antypoślizgowej fakturze. Zastosowany elastomer Fibrox ma szorstkie wykończenie, co w połączeniu z profilowanym kształtem rękojeści uniemożliwia wyślizgiwaniu się noża z dłoni. Jest to wyjątkowo ważne dla bezpieczeństwa w trakcie codziennej pracy z ostrym narzędziem. Dzięki zaimplementowaniu stali nierdzewnej i tworzywa TPE nóż można bezpiecznie myć w zmywarce do naczyń.
właściwości noża do trybowania Victorinox Fibrox
- komfortowy, lekki i ergonomiczny nóż do trybowania;
- wąska i lekko zakrzywiona głownia łatwo potnie mięso i oddzieli je od kości;
- wytworzony z wytrzymałej i prostej w czyszczeniu stali nierdzewnej;
- komfortowy chwyt z tworzywa sztucznego.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż do trybowania fibrox 5.6603.15. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.