Zdjęcia produktu


NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BH-1990 (BERLINGER HAUS)

Pozostałe przybory kuchenne BERLINGER HAUS
Dostepność na dzień 07.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

319,00 zł
Sklep GarnkiSwiata.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 319,00 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu GarnkiSwiata.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BH-1990

Tajine jest słynnym marokańskim naczyniem, nadzwyczajnym do gotowania mięsa z warzywami na wolnym ogniu. Przy jego użyciu ujawnia się nadzwyczajny, unikalny smak potraw. Tajemnica smaku uwalnianego przez Tajine jest w jego pokrywie, która zagwarantuje zupełnie inną cyrkulacje powietrza i przepływ temperatury aniżeli naczynia z płaską pokrywą. Wysoki i masywny stożek pokrywy ściśle przylega do krawędzi misy, a tym samym utrzymuje gorącą parę wewnątrz garnka. Przez to Twoje dania duszą się powoli we własnym soku, zachowując wszystkie składniki odżywcze i wyciągając niepowtarzalny, pełen czułości smak. Tylko Tajine pozwala przygotować naprawdę soczyste mięso, nasycone pysznym sokiem z warzyw i aromatycznych ziół. - Garnek tworzony z żeliwa - Pokrywa produkowana z ceramiki opornej na wysokie temperatury - pasuje do stosowania w piekarniku i na wszelkich rodzajach kuchni także indukcyjnych. Rozmiary garnka: 22 x 7cm kompletna wysokość naczynia z pokrywą: 25cm Tadżin z kurczaka z konserwowymi cytrynami i oliwkami składniki liczba porcji: 6 2 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule, posiekane 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 6 filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w dużą kostkę 150 g zielonych oliwek bez pestek 2 cytryny konserwowe, pokrojone na kliny pieprz do smaku 50 g posiekanej świeżej kolendry Sposób przygotowania Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 1godz.30min. › Gotowe w: 1godz.50min. W brytfance rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie. Wmieszać przyprawy, kurczaka, oliwki i cytrynę. Oprószyć pieprzem. Dodać 150 ml wody i dusić na niewiele znaczącym ogniu przez 1,5 godziny. Spróbować i w razie zapotrzebowania doprawić. Podawać na ciepło z kaszą kuskus lub ze świeżym chlebem. Tymiankowe tadżin z kurczaka składniki ilość porcji: 3 1 łyżka oliwy albo ghee 1 szalotka, pokrojona 3-4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 obfita zielona papryka 1/2 pęczka świeżego tymianku 1 łyżka ras-el-hanout sól pieprz 1/2 cytryny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 50min. Przygotować pokaźne gliniane naczynie tajine (średnica ok. 30 cm), rozprowadzić na dnie oliwę lub ghee. Rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wsypać pokrojoną szalotkę, nie musi być bardzo drobno pokrojona. Chwilę podsmażyć, do cebuli dodać czosnek (wyciśnięty lub pokrojony). Pokroić mięso w większą kostkę, dodać do cebuli. Zakryć tajine, chwilę pogotować. W tym czasie pokroić paprykę na znaczne kawałki oraz posiekać tymianek, wrzucić do mięsa, wymieszać, posolić, dodać ras-el-hanut. Dusić razem pod przykryciem ok. 20 minut, do miękkości mięsa i papryki. W miarę potrzeby dolać nieco wody, by mięso nie przywarło do dna. Na koniec spróbować, ewentualnie doprawić według gustu. Rada przede wszystkim w naczyniu tworzy się wystarczająco dużo sosu, czasem jednak wyparowuje, zwłaszcza gdy ogień jest zbyt pokaźny, tak iż trzeba kontrolować, by nie przypalić. Można dodać do duszenia ok. Pół cytryny pokrojonej na cząstki, lecz nie za dużo, by potrawa nie była zbyt kwaśna. Podawać z kuskusem, bulgurem, pitą albo po prostu z pieczywem. Lekkie tadżin z jagnięciną i śliwkami komponenty ilość porcji: 6 1 kg łopatki jagnięcej pokrojonej w dużą kostkę 3 łyżki oliwy z oliwek 3 szerokie cebule pokrojone na ćwiartki 3 rzepy pokrojone w kostkę 3 marchewki pokrojone w plasterki 4 pomidory, posiekane 1 szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz do smaku 200 g suszonych śliwek Sposób przygotowania Przygotowanie: 15min. › Gotowanie: 2godz. › Gotowe w: 2godz.15min. Jagnięcinę podsmażyć na oliwie, na pokaźnym ogniu w brytfance lub w garnku o grubym dnie. Dodać warzywa i pieprz cayenne. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać szklankę wody, przykryć i dusić na drobnym ogniu poprzez godzinę. Wmieszać śliwki i jeśli potrawa jest zbyt sucha, dolać więcej wody. Gotować jeszcze poprzez godzinę.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BERLINGER HAUS BH-1990 (sklep GarnkiSwiata.pl)
    319,00 zł Sklep GarnkiSwiata.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 319,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla NACZYNIE MAROKAŃSKIE TADŻIN TAJINE BH-1990. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Pozostałe przybory kuchenne