Kai Shun Classic Nóż Do Plastrowania 23 cm:
- długość ostrza 23 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Nóż do plastrowania Kai Shun Classic perfekcyjnie pasuje do krojenia większych kawałków mięsa, szynki, owoców i warzyw.
seria Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych kolekcji Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego renomowana jest poprzez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wytwarzany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wytworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż do plastrowania 23 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.