Kai Wasabi Black Nóż Deba 21 cm:
- długość ostrza 21 cm
- stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
- twardość stali 57 - 59 HRC
- Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
- ostrze jednostronnie ostrzone
- zalecane mycie ręczne
Nóż Deba to mocny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem asygnowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Nadzwyczajnie sprawdza się przy oddzielaniu od kości lub krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to seria noży producenta KAI z czarną rękojeścią stworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez wykorzystanie antybakteryjnych parametry bambusa.
Ostrze wyprodukowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest całkowicie obejmowane poprzez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI używane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży tworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co jednoczy się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wasabi black nóż deba 21 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.