Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże serii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i surowym designem.
równocześnie ostrze jak i rękojeść produkowane są ze stali nierdzewnej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z niepowtarzalnym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
- ostrze dwustronne, długość ostrza 24 cm
- japońska stal wzbogacona w molibden i wanad
- twardość stali 58 HRC
- Rękojeść stal nierdzewna 18/8
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą akcentuje prostota i bezkompromisowy, wysmakowany design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są stworzone z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad, a także węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. specyficzny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Rezultatem są ostrza o perfekcyjnej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, iż codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z charakterystycznym diamentowym wzorem ma eliptyczny zarys, który gwarantuje, iż nóż perfekcyjnie leży w rąk, równocześnie osób prawo- i leworęcznych. Zarys rękojeści, jak dodatkowo porowata struktura uniemożliwiają przypadkowemu wysunięcia się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż ma ostrze o długości 21 cm, typu szefa kuchni pasuje do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, nieprzeciętnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i ergonomiczną długość jest koniecznym wyposażeniem każdej kuchni zarówno dla fachowego, jak i początkującego kucharza.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Seki Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni 24 cm, KA AB-5160. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.