Zwilling Professional S - pakiet noży 2 części
gromadzi:
- 1× Nóż do szpikowania PROFESSIONAL S 10 cm,
- 1× Nóż kucharski PROFESSIONAL S 20 cm,
Całość zapakowana w dekoratywny kartonik - wyśmienity pomysł na podarek
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali nierdzewnej, wyśmienicie wyważone, ostre jak brzytwa to atrybuty charakteryzujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali rdzoodpornej z trafną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej poprzez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella charakteryzuje się długofalową żywotnością, odpornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych cechy jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze większą twardość i niepodatność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do kolekcji Professional S. Wytworzona została z niezwykle trwałego tworzywa opornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane szczegóły zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
mocne strony:
- funkcjonalna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w konwencjonalnym wydaniu
- Garda standard
- nadzwyczajnie dopracowane detale
- Specjalna stal zastrzeżona poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zwilling Professional S Zestaw Noże Kuchenne 2 szt., 35645-000-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.