Kai Shun Classic Nóż Gokujo 15 cm:
- długość ostrza 15 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
Kai Shun Classic Gokujo to klasyczny japoński nóż do plasterkowania mięsa albo ryby. Długie, wąskie ostrze jest nadzwyczajnie przypasowane do cięcia szczególnie cieniutkich plasterków do sushi lub sashimi. Dzięki wąskiemu,, lecz za to długiemu ostrzu świetnie sobie radzi z wielkimi kawałkami mięs i warzyw
kolekcja Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych serii Kai wytwarzanych ze stali damascenśkiej, dlatego uwielbiana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o najróżniejszej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są poprzez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shun classic nóż gokujo 15 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.