[Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - Why Buy] linia noży MIYABI 4000FC ucieleśnia konwencjonalną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym atrakcyjnem i ostrością. Dotyczy to także noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie przeciągane ostrze znakomicie nadaje się przede wszystkim do prędkiego przygotowania warzyw i owoców.
Ostrze FRIODUR wytwarzane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością i trwałością nawet w trakcie intensywnego stosowania. W dodatku szlif Katana-Edge to symbol profesjonalnego kunsztu, który znajduje użycie w ostrzach konwencjonalnych, japońskich mieczy i cechuje się wysoką ostrością, a także właściwościami tnącymi.
Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze,również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC ukazuje się niezwykle elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, zdobionym mozaikowym logo. Nadzwyczajnie leżą one w rąk dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę.
Wszystkie noże MIYABI produkowane są poprzez markę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria popularnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.
atrybuty SZCZEGÓLNE - Ostrze FRIODUR wytwarzane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 - Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i znakomitych właściwościach tnących - Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody - Grawerowane logo MIYABI
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Nakiri 4000FC - 17 cm, 33952-171-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.