Nóż SHOTOH z linii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszelkich zwolenników japońskiej kuchni. Wspaniale pasuje do krojenia, oczyszczania i obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego rewelacyjnego noża produkowany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, iż każdy przedstawiciel linii jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka i filigranowe, mozaikowe logo. Ponadto rączka uformowana jest na zarys litery D, co zapewnia genialne wyważenie i pozwala na perfekcyjną kontrolę w trakcie pracy. Dzięki czemu nawet najszczególniej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.
Ostrze noża cechuje nie tylko ładny, unikalny wzór damasceński, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 powłokach dwóch rodzajów stali. Dodatkowo ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zagwarantuje najlepsze atrybuty tnące i niespotykaną sprężystość. Warto też dodać, iż ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zaimplementowano do tego najkorzystniejsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.
właściwości SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 powłokach stali – dla niesłychanej twardości ok 63 HRC i znakomitych parametry tnących
- Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, rozciągliwe i niepodatne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla adekwatnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
wymiary
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Shotoh 5000MCD - 13 cm, 34372-131-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.