[Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności, a także estetyki. Ma ostrze o długości9 albo 13 cm i nieszablonowy wygląd rękojeści. Ostrze wytworzone jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 powłokach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co gwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, bardzo dobrą trwałość, odporność na korozję i trafną sprężystość ostrza.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Nieduże wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o użytecznym zarysie gwarantuje stabilny chwyt, nieszablonowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca spektakularny sztyft mozaikowy.
Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w unikatowe doświadczenie. Parametry SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza stworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® szczególnie dobrą trwałość, oporność na korozję i optymalną rozciągliwość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zagwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka gwarantuje świetną równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż shotoh 6000mct - 13 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.