[Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - Why Buy] Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, przystępny w rozmiarach 20 albo 24 cm, oszałamia z zasady swoim bardzo cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, mającym autentyczny, japoński profil.
Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, iż obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza posiadają niezwykłą ostrość. Dlatego choćby najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.
Ostrze noża zawiera stworzony ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami. W ten sposób buduje się nieszablonowy dla każdego noża wzór damasceński. Na dodatek ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok.
63 HRC. Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na zarys litery D i produkowano z atrakcyjnego drewna brzozy Masur, która dodatkowo olśniewa niesłychanym nigdzie indziej rysem słojów.
Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku choćby przez długi czas. Wpływa to na słuszną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH producenta Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia.
parametry SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niezrównanej twardości ok. 63 HRC i genialnych atrybuty tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, rozciągliwe i niepodatne na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla słusznej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 5000MCD GYUTOH Nóż Szefa Kuchni 240 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.