MIYABI 5000MCD NAKIRI 170mm
- 1x NAKIRI 170mm - nóż kuchenny o uniwersalnym zaimplementowaniu do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców
- stal MC63 -101 kutych warstw
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego cyklu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zapewnia skrajną twardość
- rdzeń ostrza produkowany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide
- kąt ostrza: 19° symetrycznie
- twardość 63° Rockwell
- wykończenie młotkowane techniką \""Tsuchime\""z niepowtarzalnym wzorem damasceńskiej stali
- trzystopniowy cykl wykańczania \""Honbazuke\""
- rękojeść produkowana z japońskiej brzozy Masur i stali
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Wytworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a zwykle precyzją wykonania i rewelacyjną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.
Noże MIYABI serii 5000MCD wyznaczają świeże standardy ostrości, piękna i elegancji. Rdzeń ostrza tworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 130 warstwach najwyższej jakości stali nierdzewnej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z japońskiej brzozy masur gwarantuje wyśmienitą równowagę, stosowna kontrolę i proste cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, atrakcyjna i elegancji.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż nakiri 5000mcd - 17 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.