[Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Santoku z kolekcji Miyabi 6000MCT jest nożem do korzystania codziennego, a jego nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi znakomicie.
Ostrze wytworzone jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 powłokach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co gwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, niezwykle dobrą wytrzymałość, niepodatność na korozję i słuszną sprężystość ostrza.
Ciemnobrązowy, drewniany uchwyt jest komfortowy w trzymaniu dzięki poręcznemu kształtowi i zezwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Marka zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, otrzymany dzięki ręcznemu kuciu.
Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke. Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku. Cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza wytworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® stanowczo prawidłową solidność, niepodatność na korozję i stosowną sprężystość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka gwarantuje nieprzeciętną równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż santoku 6000mct - 18 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.