[Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Gyutoh z kolekcji Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 albo 24 cm, które perfekcyjnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa.
wielkie warzywa na dodatek nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wytworzone ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia skrajnie wysokiego poziomu twardości i ostrości.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu świetny tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wytworzona jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które ładnie kontrastuje z ostrzem.
Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający nieskomplikowane cięcie. Uchwyt jest korzystnie wyważonym standardem dla linii MIYABI 6000MCT. Dzięki czemu balansowi możesz pracować poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać niemało prac w kuchni. Cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza tworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® istotnie dobrą wytrzymałość, niepodatność na korozję i adekwatną sprężystość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka zagwarantuje rewelacyjną równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Gyutoh 6000MCT - 16 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.