[Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - Why Buy] Nóż SHOTOH z kolekcji MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszelkich wielbicieli japońskiej kuchni. Doskonale pasuje do krojenia, oczyszczania i obierania warzyw i owoców.
Uchwyt tego wspaniałego noża wyprodukowany został z drewna brzozy Masur, której tekstura powoduje, że każdy przedstawiciel linii jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka, a także filigranowe, mozaikowe logo.
ponadto rączka uformowana jest na zarys litery D, co zapewnia nieprzeciętne wyważenie i umożliwia genialną kontrolę w trakcie pracy. Dzięki czemu choćby najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.
Ostrze noża cechuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór damasceński, lecz też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 powłokach dwóch rodzajów stali.
ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która gwarantuje najlepsze właściwości tnące i niesłychaną sprężystość.
Warto również dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.
atrybuty SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla nieporównanej twardości ok 63 HRC i nieprzeciętnych cechy tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, rozciągliwe i niepodatne na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla słusznej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż Shotoh 5000MCD - 14 cm, 34381-141-0. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.