[Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż do pieczywa z linii Miyabi 6000MCT łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Ma twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki.
Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt. Rdzeń noża do chleba tworzony jest z szczególnie twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi powłokami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór.
Ostrze jest na dodatek obrabiane przy pomocy zróżnicowanych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to solidne i trwałe ostrze. Zrównoważona rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki temu jest funkcjonalnie dobrana do rąk.
producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, gwarantując długie cięcie przy niewielkim wysiłku. Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma znakomite parametry tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane.
cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® istotnie korzystną solidność, niepodatność na korozję i stosowną rozciągliwość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zagwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka zapewnia rewelacyjną równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 6000MCT Nóż do Pieczywa 230 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.