[Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Gyutoh z kolekcji Miyabi 6000MCT jest świetnym narzędziem szefa kuchni. Ma gładkie ostrze o długości 16, 20 albo 24 cm, które wyśmienicie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa.
znaczne warzywa dodatkowo nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wytwarzane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia arcytrudnie wysokiego poziomu twardości i ostrości.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu idealny tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka stworzona jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które spektakularnie kontrastuje z ostrzem.
Rękojeść ma wygięty zarys, umożliwiający proste cięcie. Uchwyt jest korzystnie wyważonym standardem dla linii MIYABI 6000MCT. Dzięki czemu balansowi możesz pracować poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać mnóstwo prac w kuchni. Atrybuty SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza produkowany ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® istotnie dobrą odporność, odporność na korozję i adekwatną elastyczność ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zagwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka gwarantuje doskonałą równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż gyutoh 6000mct - 20 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.