MIYABI 5000FCD Bread Knife 240mm
- 1x nóż z ząbkowanym ostrzem do krojenia chleba- krojenie pieczywa, twardych skórek, skorupek.
- stal FC61 -49 kutych warstw
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego cyklu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które gwarantuje arcytrudną twardość
- kąt ostrza: 19° symetrycznie
- twardość 61° Rockwell
- wykończenie młotkowane techniką \""Tsuchime\""z niepowtarzalnym wzorem damasceńskiej stali
- trzystopniowy cykl wykańczania \""Honbazuke\""
- rękojeść wytworzona z drewna Pakka i stali
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Wytworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się nieszablonowym designem a przede wszystkim precyzją wykonania i świetną jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.
N oże z nowej linii 5000FCD to następny krok do doskonałości. Kute oczywiście w macierzystej fabryce w mieście Seki. Fabryka Miyabi, zatrudniająca najszczególniej wykwalifikowanych mistrzów konwencjonalnego, japońskiego rzemiosła, postanowiła odejść w linii noży 5000 FCD od specyficznej dla tej firmy stali proszkowej MicroCabridge. Seria 49-warstwowych, czernionych noży 5000 FCD wykutych ze stali wysokowęglowej FC61 jest hartowana w lodzie.
Dzięki stali FC61 z wzorem damasceńskim z noże z kolekcji 5000 FCD znamionują się twardością na poziomie 61 poziomów w skali Rockwella. Dzięki temu klingi tych innowacyjnych, a równocześnie niezwykle tradycyjnych w formie noży są wyśmienicie ostre.
Czerniona klinga noży 5000 FCD jest istotnie wyrazista. Całości dopełnia konkretna, świetnie leżąca w dłoni, lekko obła rękojeść z drewna pakka.
Znakiem szczególnym nowej linii noży Miyabi jest czerwona obwódka wokół trzonka noża i jego stalowe wykończenie. Malowniczy mosaic pin jest znakiem noży klasy Premium
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż do pieczywa 5000FCD - 24 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.