[Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - Why Buy] Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i konkretne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi choćby najmocniej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą.
zagwarantuje on adekwatne cechy tnące w trakcie codziennego korzystania w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, lecz też precyzyjnego, gładkiego cięcia. Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje w dodatku komfortowym, praktycznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wytwarzanym z drzewa brzozy Masur.
nieszablonowe słoje powodują, iż każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są centralnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD. Nad wyraz twardy rdzeń składa się ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63, która jest niesłychanie mocna i spełnia oczekiwania najkorzystniejszych fachowych kucharzy.
Nóż do pieczywa firmy Miyabi podkreśla specyficzna budowa ostrza. Rdzeń osadzony jest pomiędzy 100 warstwami najróżniejszego rodzaju stali o różnorodnym stopniu twardości. Pierwszorzędny proces wykończenia zagwarantuje twardość ok.
63 HRC i najdoskonalsze atrybuty tnące. Jego długość wynosi 23 cm. Ta pierwszorzędna klinga przebije się przez najtwardszą skorupkę pieczywa i umożliwi pokrojenie błyskotliwych zgrabnych kromek. Cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 powłokach stali – dla nieporównanej twardości ok.
63 HRC i wspaniałych cechy tnących - Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i wytrzymałe na korozję - Oryginalny japoński profil ostrza - Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość - Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla stosownej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż do pieczywa 5000mcd - 23 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.