MIYABI 5000MCD 67 SUJIHIKI 240mm
- 1x obfity nóż 'Slicer' uniwersalny - Slicing do ryb, mięs, wędlin, siekanie, krojenie ostrze w klasycznym japońskim kształcie naśladujące zarys japońskiego miecza katany
- stal MC66 -133 kutych warstw
- rdzeń ostrza tworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które gwarantuje ekstremalną twardość
- kąt ostrza: 9.5-12° na stronę
- twardość 66° Rockwell
- wykończenie młotkowane techniką "Tsuchime"z unikalnym wzorem damasceńskiej stali
- trzystopniowy cykl wykańczania "Honbazuke"
- rękojeść o przekroju 'D' wytworzona z specyficznego drewna 'Black Ash'
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Stworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a głównie precyzją wykonania i doskonałą jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.
Noże MIYABI z najnowszej, topowej linii Black 5000MCD 67 wyznaczają świeże standardy ostrości, piękna i elegancji. Rdzeń ostrza produkowany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 133 warstwach najwyższej jakości stali nierdzewnej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z oryginalnego drewna \""Black Ash\"" zapewnia wyśmienitą równowagę, adekwatna kontrolę i przystępne cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, ładna i elegancji.
"""
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż sujihiki 5000mcd 67 - 24 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.