[Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Sujihiki z kolekcji Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i uzupełniającą atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest genialny do cięcia mięsa i ryb łatwy do czyszczenia.
Drewniany uchwyt sprawia, że nóż jest wygodny w trzymaniu i upraszcza cięcie pod różnymi kątami. Rdzeń noża stworzony jest z wyjątkowo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali.
Specjalna obróbka nadaje ostrzu standardowy wzór. Ostrze jest też obrabiane za pomocą przeróżnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Gwarantuje to konkretne i trwałe ostrze. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke, co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella.
Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma konwencjonalny japoński zarys i wygodnie leży w rąk. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zagwarantuje równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.
Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które z pewnością sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni. Cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza tworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® istotnie korzystną odporność, niepodatność na korozję i słuszną sprężystość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość - stabilna rękojeść z drewna pakka gwarantuje perfekcyjną równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 6000MCT SUJIHIKI Nóż 240 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.