Zdjęcia produktu


Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 240 mm (MASAHIRO)

(noże)
Sztućce MASAHIRO
Dostepność na dzień 17.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

699,00 zł
Sklep serwisy-obiadowe24.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 699,00 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu serwisy-obiadowe24.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 240 mm

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje wykorzystanie w trakcie krojenia wyjątkowo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest typowo wykorzystywana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla klasycznych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając staranne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które prosto oddzielają się od noża, demonstrując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - pokaźny i ceniony detal w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Najważniejsze cechy Yanagiby to:

  • długość - długie ostrze służy do cięcia tylko w jedną stronę ("do siebie") by uniknąć zygzakowatych śladów po cięciu i pozostawić nadzwyczajny przekrój,
  • grubość - ma wyjątkowo cienkie ostrze aby umożliwić cięcie przy użyciu drobnej siły tak aby nie miażdżyć, rozbijać czy rozrywać krojonych produktów,
  • twardość i odporność - noże produkowane są z bardzo twardej a zarazem wytrzymałej stali zezwalającej na wspaniałe zaostrzenie,
  • budowa noża ma upraszczać oddzielanie przekrojonych plastrów od płaszczyzny noża.

Rękojeść została tworzona z specyficzną w Japonii trosceą o szczegóły z jasnego magnoliowego drewna umocnionego pierścieniem z tworzywa.

konwencjonalna kuchnia japońska w przeważającej mierze jest oparte na rybach i warzywach, które są przygotowywane na różne sposoby. Wymaga to wykorzystania specjalnie dedykowanych do tego celów noży, które popularnie nazywamy nożami w stylu japońskim. Noże takie jak Deba, Yanagiba czy Usuba to narzędzia, które każdy mistrz sushi bez wątpienia posiada.

Specyfikacja towaru:

  • wariant stali: Carbon Steel
  • HRC: 61-63
  • Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
  • Sposób ostrzenia: jednostronne
  • Długość pełna: 375 mm
  • Długość ostrza: 230 mm
  • Szerokość ostrza: 31 mm
  • Waga: 158 g

informacje dodatkowe:

  • Wszystkie noże Masahiro są skrajnie ostre, zalecamy zatem wykorzystywanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem kolekcji do tego asygnowanej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub tworzonych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Sztućce
  • Producent

    MASAHIRO
  • Rodzaj

    Noże
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • MASAHIRO Nóż japoński BESSEN Yanagiba ostrze 240 mm (sklep serwisy-obiadowe24.pl)
    699,00 zł Sklep serwisy-obiadowe24.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 699,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 240 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Sztućce