Zdjęcia produktu


Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 270 mm (MASAHIRO)

(noże)
Sztućce MASAHIRO
Dostepność na dzień 17.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

849,00 zł
Sklep serwisy-obiadowe24.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 849,00 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu serwisy-obiadowe24.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 270 mm

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje wykorzystanie w trakcie krojenia szczególnie cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej użytkowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla konwencjonalnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając skrupulatne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, prezentując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - znaczny i lubiany detal w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Najważniejsze parametry Yanagiby to:
- długość - długie ostrze służy do cięcia tylko w jedną stronę ("do siebie") żeby uniknąć zygzakowatych śladów po cięciu i pozostawić idealny przekrój,
- grubość - ma bardzo cienkie ostrze aby umożliwić cięcie przy użyciu nieznacznej siły tak żeby nie miażdżyć, rozbijać czy rozrywać krojonych produktów,
- twardość i solidność - noże wyprodukowane są z bardzo twardej a zarazem wytrzymałej stali pozwalającej na idealne zaostrzenie,
- konstrukcja noża ma upraszczać oddzielanie przekrojonych plastrów od płaszczyzny noża.

Rękojeść została wytwarzana z standardową w Japonii trosceą o szczegóły z jasnego magnoliowego drewna wzmocnionego pierścieniem z tworzywa.

tradycyjna kuchnia japońska w przeważającej mierze jest oparte na rybach i warzywach, które są przygotowywane na zróżnicowane sposoby. Wymaga to zastosowania specjalnie asygnowanych do tego celów noży, które popularnie nazywamy nożami w stylu japońskim. Noże takie jak Deba, Yanagiba czy Usuba to narzędzia, które każdy mistrz sushi bez wątpienia posiada.

Specyfikacja artykułu:

  • typ stali: Carbon Steel
  • HRC: 61-63
  • Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
  • Sposób ostrzenia: jednostronne
  • Długość całkowita: 414 mm
  • Długość ostrza: 260 mm
  • Szerokość ostrza: 33 mm
  • Waga: 195 g

dane dopełniające:

  • Wszystkie noże Masahiro są arcytrudnie ostre, zalecamy zatem używanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem linii do tego dedykowanej).
  • Nie używaj noży do innych celów aniżeli spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wytworzonych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Sztućce
  • Producent

    MASAHIRO
  • Rodzaj

    Noże
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • MASAHIRO Nóż japoński BESSEN Yanagiba ostrze 270 mm (sklep serwisy-obiadowe24.pl)
    849,00 zł Sklep serwisy-obiadowe24.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 849,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż japoński bessen yanagiba ostrze 270 mm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Sztućce